دوران بارداری به این معنا نیست که خانمها در این دوران قادر به سفر هوایی نیستند بلکه اگر دارای بارداری سالمی هستید و منعی از نظر پزشکی ندارید با رعایت زمانبندی درست می توانید سفر خوبی را داشته باشید .
در ۳ ماهه اول بارداری بعلت وجود خطر سقط جنین بهتر است از سوار شدن به هواپیما خودداری شود اما ۳ماهه دوم یعنی حوالی هفته ۱۳ تا ۲۷ بهترین زمان برای مسافرت با هواپیما می باشد . بیشتر ایرلاین ها از هفته ۲۷ به بعد تنها با ارایه گواهی پزشک معتمد خود ایرلاین اقدام به سوار شدن خانمهای باردار می نمایند .
اگر باردار هستید یا همسفر فرد باردار هستید حتما مقررات شرکت هوایی خود را پیش از سفر چک کنید تا در فرودگاه دچار مشکل و سردرگمی نگردید . ممکن است یک قاعده کلی برای بارداری وجود داشته باشد اما هر شرکت هواپیمایی قاعده ای مستقل دارد بطور مثال بعضی شرکت های هوایی اجازه سوار شدن در هفته ۳۶ به بعد را حتی با اجازه و گواهی پزشک نمی دهند. ندانستن این موارد قبل از سفر و مواجه شدن با آن در فرودگاه ممکن است باعث مشکلات زیادی همچون استرس و …. گردد .به همین دلیل متذکر می شویم حتما قبل از سفر با آژانس مسافرتی و یا ایرلاینی که با آن سفر می کنید مشورت های لازم را انجام دهید.
نکاتی ساده اما ضروری برای داشتن سفری آسوده برای خانمهای باردار
- سبک سفر کنید پیشنهاد می کنیم حتی المقدور تنها سفر نکنید اما اگر مجبور به سفر به تنهایی هستید حتما سبک سفر کنید و از وسایل سبک با حمل اسان استفاده کنید.
- استفاده از صندلیهای کنار راهرو از آنجایی که نیاز به سرویس بهداشتی در زمان بارداری بیش از زمانهای دیگر می باشد بهتر است از صندلیهای کنار راهرو برای تسهیل رفت و آمد استفاده شود
- راه بروید در طول سفر به فواصل مختلف حتما راه بروید یا بایستید تا خون در پاها و همچنین در بدن جنین به جریان درآید.
- آب کافی بنوشید نوشیدن آب در طول پرواز امری بسیار ضروری می باشد حدالامکان آب بیشتری بنوشید تا از خشک شدن آب بدنتان جلوگیری شود.
- بهداشت را بشتر از شرایط عادی رعایت کنید از انجایی که محیط هواپیما یک محیط کاملا بسته است نیاز است خانمهای باردار بیشتر از مسافران عادی نسبت به رعایت بهداشت فردی دقت بعمل آورند.می توان در طول سفر با همراه داشتن دستمالهای ضدعفونی به راحتی محیط خود را ضدعفونی نمایید.
از نکات نگران کننده خانمهای باردار گذر از گیت های ورودی و خروجی که دارای اشعه است می باشد که مسیله نگران کننده ای نیست و خطری برای جنین و مادر ندارد .
همچنین کاهش فشار داخل کابین به هیچ وجه نگران کننده نمی باشد زیرا جنین اکسیژن دریافتی خود را از هموگلوبین جنینی تامین می کند واین کاهش فشار تاثیر بسیار کمی بر اکسیژن دریافتی دارد .